Diarree stoppen

by | mrt 28, 2022 | 0 comments

Als het gaat om het stoppen van diarree, zijn er verschillende effectieve methoden die u kunt proberen.

Hier zijn enkele van de beste manieren om diarree te verlichten en te beheersen:

1. Neem medicijnen tegen diarree: vrij verkrijgbare medicijnen zoals loperamide (imodium) en bismutsubsalicylaat (Pepto-Bismol) kunnen de beweging van vocht door uw darmen helpen vertragen en de normale darmfunctie herstellen. Als u echter andere symptomen heeft, zoals bloederige ontlasting of koorts, is het belangrijk dat u een arts raadpleegt voordat u deze medicijnen gebruikt.

2. Vermijd bepaalde voedingsmiddelen: Bepaalde voedingsmiddelen en vloeistoffen kunnen diarree verergeren of de stoelgang verhogen. Het is het beste om triggerfoods, zoals gekruid of vettig voedsel, zuivelproducten, cafeïne en alcohol, te vermijden totdat uw symptomen verbeteren.

3. Blijf gehydrateerd: Diarree kan leiden tot uitdroging door het verlies van vocht. Drink veel water en overweeg orale zoutoplossingen te consumeren om uw lichaam aan te vullen.

4. Neem probiotica: Probiotica, dit zijn levende micro-organismen die in uw spijsverteringskanaal worden aangetroffen, kunnen helpen de natuurlijke balans van bacteriën in uw darmen te herstellen.
Dit evenwicht kan verstoord worden door diarree. Overweeg het nemen van probiotische supplementen of het consumeren van probiotisch voedsel om de normale darmfunctie te helpen herstellen en de duur van diarree te verminderen.

5. Rust en vermijd triggers: Rusten en triggers zoals stress en angst vermijden kan nuttig zijn, omdat deze factoren spijsverteringsproblemen kunnen verergeren. Probeer te ontspannen, stressniveaus onder controle te houden en voldoende te slapen om uw algehele spijsvertering te ondersteunen.

Hoewel deze methoden verlichting kunnen bieden, is het essentieel om een ​​huisarts te raadplegen als uw diarree langer dan twee dagen aanhoudt of als u ernstige symptomen ervaart. Zij kunnen de onderliggende oorzaak vaststellen en passende medische begeleiding bieden.Bij langdurige diarree wordt geadviseerd om contact op te nemen met uw huisarts.

0 Comments

Geef een reactie

Anderen vinden dit leuk
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial