Blaasproblemen

by | mrt 28, 2022 | 0 comments

Blaasproblemen  kunnen ontstaan ​​door verschillende factoren en omstandigheden. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

1. Veranderingen en problemen in de gezondheid: Bepaalde veranderingen in de gezondheid, zoals urineweginfecties, obstipatie of andere tijdelijke aandoeningen, kunnen leiden tot problemen met de controle over de blaas.

2. Zenuwbeschadiging: Problemen met het autonome kunnen de communicatie tussen de blaas en de stoffen, waardoor het vermogen om het plassen onder controle te houden voldoende wordt. Zenuwen spelen een cruciale rol bij het signaleren wanneer de blaas vol is en bij het verplichte van de spiersamentrekkingen voor de plassen.

3. Leefstijlfactoren: Bepaalde levensstijlkeuzes en -gewoonten kunnen bijdragen aan blaasproblemen. Overmatige consumptie van cafeïne of alcohol, roken en obesitas kunnen bijvoorbeeld het risico op problemen met de blaascontrole vergroten.

4. Leeftijdsgebonden veranderingen: mogelijke we ouder worden, kunnen de spieren in de blaas verzwakken, wat leidt tot feitelijke controle over de blaas. Dit is een veel interessante aandoening die bekend staat als leeftijdsgebonden van seniele incontinentie.

5. Hormonale veranderingen: Schommelingen in de hormoonspiegels, vooral bij vrouwen tijdens de zwangerschap of de menopauze, kunnen de controle over de blaas beïnvloeden.

6. Afwijkingen van de urinewegen: Structurele afwijkingen of afwijkingen in de urinewegen, zoals blaasstenen, tumoren of verstoppingen, kunnen blaasproblemen veroorzaken.

7. Bepaalde medicijnen: Sommige medicijnen kunnen de blaasfunctie beïnvloeden en als bijwerking bijdragen aan problemen met de controle over de blaas.

Blaasproblemen wordt meestal herkend aan plasklachten waardoor de blaas branderig kan aanvoelen of irritatie bij het plassen.
Er kunnen ook problemen ontstaan waardoor heftige plasaandrang of de urine niet kunnen ophouden.
Welke tips zijn er om dit probleem te verminderen?

0 Comments

Geef een reactie

Anderen vinden dit leuk