Behandeling RSI

RSI-klachten kunnen ernstig worden en vaak is een medische behandeling noodzakelijk. Fysiotherapie, mensendieck of revalidatie wordt in eerste instantie aangeraden wanneer de klachten weken tot maanden duren. Een fysiotherapeut kan hulp bieden om deze klachten te verminderen en persoonlijk advies geven.

In ons snelle digitale tijdperk, waarin we talloze uren geselecteerde aan typen, klikken en swipen, is het geen verrassing dat veel mensen last hebben van de pijn en kwalen van Repetitive Strain Injury (RSI). RSI omvat een scala aan spier- en gewrichtsklachten, die onder meer de handen, polsen, armen, schouders en nek aantasten. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt RSI veroorzaakt door het repetitieve karakter van bepaalde bewegingen, wat leidt tot duurzame spierspanning. De gevolgen van RSI kunnen slopend zijn en zowel de arbeidsproductiviteit als de dagelijkse activiteiten beïnvloeden. 

2 thoughts on “Behandeling RSI”

  1. Bij de behandeling van gewrichtspijn(en) wordt een spiercrème op basis van arnica, glucosamine, msm, menthol en duivelsklauw vaak geadviseerd. De doorbloeding wordt hiermee bevorderd en de menthol zorgt voor een vermindering van pijn op de aangedane plek. Wanneer de klachten langdurig aanhouden is het raadplegen van een huisarts de volgende stap.

  2. Rsi klachten komen vaak voor in bovenrug, nek en schouders, ellebogen, armen, handen, polsen en vingers. Door steeds dezelfde bewegingen te maken zoals het werken met een muis van de computer dat veroorzaakt wordt door repeterende bewegingen en langdurige statische houding. Op supplementen gebied is er keuze voldoende op basis van curcuma, groenlipmossel, glucosamine, condroïtine, MSM dat een positieve bijdrage kan leveren bij deze klachten.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slimmeweetjes