Candida

by | mrt 28, 2022 | 0 comments

Candida is een schimmelinfectie die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels bij de mens onder de naam Candida albicans.


Candida albicans, is een soort gist die van nature in kleine hoeveelheden in verschillende delen van het lichaam voorkomt, zoals de mond, huid, vagina en darmen.

De ontwikkeling van candida vindt plaats wanneer er een verstoring is in de balans tussen deze gist en de gezonde bacteriën die naast elkaar in ons lichaam voorkomen.

Deze verstoring kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder stress, een slecht dieet, een verzwakt immuunsysteem of een ongecontroleerde medische aandoening.

Wanneer het delicate evenwicht wordt verstoord, kan candida overgroeien en tot infecties zoals candidiasis leiden.

Deze infecties kunnen zich in verschillende vormen manifesteren, zoals vaginale schimmelinfecties, spruw of in ernstige gevallen zelfs invasieve candidiasis.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel candida van nature in ons lichaam voorkomt, bepaalde personen, inclusief degenen met een verzwakt immuunsysteem, vatbaarder kunnen zijn voor het ontwikkelen van candidiasis.

Candida kan onder andere ontstaan door de aanwezigheid van parasieten.
Wanneer bij vrouwen sprake is van een gist of bacteriële infectie met abnormale afscheiding neem dan contact op met de huisarts.

0 Comments

Geef een reactie

Anderen vinden dit leuk
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial