Betere spijsvertering-slimme-weetjes

by | mrt 28, 2022 | 0 comments

Wat is het geheim van een goede spijsvertering?

Een gezonde spijsvertering hangt af van verschillende factoren, waaronder de voeding die je eet, hoeveel water je drinkt, hoeveel je beweegt en hoeveel stress je ervaart.
Om je spijsvertering gezond te houden, is het dus belangrijk om een gebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan vezels, groenten en fruit, en om veel water te drinken.

Daarnaast kan regelmatige lichaamsbeweging helpen de spijsvertering te bevorderen door de spieren in het spijsverteringskanaal te stimuleren.
Stress kan ook de spijsvertering beïnvloeden, dus het kan helpen om ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling, yoga of meditatie te beoefenen.

Het geheim van een goede spijsvertering is om iedere hap goed te kauwen zodat de spijsverteringsenzymen in het speeksel het werk optimaal kunnen uitvoeren.
Wanneer je aardappelen of pasta laat afkoelen gebeurt er iets magnifieks, het zetmeel wordt resistent waardoor de enzymen in de dunne darm de koolhydraten niet kunnen afbreken.

Dat betekent dat de koolhydraten bijna onverteerd naar de dikke darm gaan zodat de darmbacteriën deze zetmeeldeeltjes goed kunnen verteren en de darmflora in gezonde conditie houdt.

0 Comments

Geef een reactie

Anderen vinden dit leuk