Betere spijsvertering

Het geheim van een goede spijsvertering is om iedere hap goed te kauwen zodat de spijsverteringsenzymen in het speeksel het werk optimaal kunnen uitvoeren.
Wanneer je aardappelen of pasta laat afkoelen gebeurt er iets magnifieks, het zetmeel wordt resistent waardoor de enzymen in de dunne darm de koolhydraten niet kunnen afbreken.
Dat betekent dat de koolhydraten bijna onverteerd naar de dikke darm gaan zodat de darmbacteriën deze zetmeeldeeltjes goed kunnen verteren en de darmflora in gezonde conditie houdt.

3 gedachten over “Betere spijsvertering”

  1. Wanneer je een antibioticum nodig hebt doden deze niet alleen de schadelijke bacteriën maar ook de nuttige bacteriën uit de darmflora. Hierdoor kan een verstoring ontstaan op de darmwand waardoor voedingsstoffen en vitaminen minder goed worden opgenomen. Een tip is om een goede probioticum te gebruiken om de darmflora weer te herstellen.

  2. Dagelijks drink ik Aloë vera om mijn spijsvertering een handje te helpen. Ik heb vrij gevoelige darmen en mij helpt dit enorm.

  3. de specialist

    Naast een probioticum na ziekte of antibioticum is een goed opneembare multi vitaminen zeker geen luxe. Een multi kan ervoor zorgen dat het lichaam in rap tempo weer de goede stoffen binnenkrijgt waardoor het immuunsysteem weer kan herstellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimmeweetjes