Brandwond pijn verlichten

by | mrt 28, 2022 | 0 comments

Wat kun je doen tegen de pijn van een lichte brandwond?

Er zijn verschillende manieren om brandwondpijn te verlichten.

1. Koel water: Door ongeveer 10-20 minuten koel (niet koud) water over de brandwond te laten lopen, kan de pijn worden verzacht en de zwelling worden verminderd. Vermijd het gebruik van ijs of ijskoud water, omdat dit de huid verder kan beschadigen.

2. Vrij verkrijgbare pijnstillers: pijnstillers zonder recept, zoals paracetamol of ibuprofen, kunnen tijdelijke verlichting bieden van brandwondenpijn. Volg de aanbevolen doseringsrichtlijnen.

3. Aloë vera-gel: Het aanbrengen van pure aloë vera-gel op de brandwond kan een verkoelend en verzachtend effect hebben. Zorg ervoor dat je pure gel gebruikt of zoek naar producten die speciaal zijn ontworpen voor brandwonden.

4. Havermoutbad: Het nemen van een havermoutbad of het aanbrengen van een havermoutpasta kan brandwondenpijn en jeuk helpen verlichten. Havermout heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de huid kunnen kalmeren.

5. Honing: Het aanbrengen van een dunne laag honing op de brandwond kan de pijn helpen verminderen, infecties voorkomen en de genezing bevorderen. Gebruik honing van medische kwaliteit of raadpleeg een zorgverlener.

6. Zelfzorgbrandcrèmes of -zalven: Er zijn verschillende vrij verkrijgbare brandwondencrèmes of -zalven verkrijgbaar die pijnverlichting kunnen bieden en genezing kunnen bevorderen. Zoek naar producten die ingrediënten bevatten zoals lidocaïne of benzocaïne.

7. Houd de brandwond schoon en beschermd: was de brandwond voorzichtig met milde zeep en water en bedek hem vervolgens met een steriel verband om hem te beschermen tegen infectie en verdere schade.

Houd er rekening mee dat als u een ernstige brandwond heeft of als u niet zeker bent over de ernst ervan, het belangrijk is om onmiddellijk medische hulp in te roepen.

0 Comments

Geef een reactie

Anderen vinden dit leuk
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial