Droge handen

by | mrt 28, 2022 | 0 comments

Droge handen

Om droge handen te herstellen, zijn er verschillende remedies die je kunt proberen. 

1. Hydrateren: Breng meerdere keren per dag een hoogwaardige vocht inbrengende crème of lotion aan. Zoek naar producten die speciaal voor de handen zijn ontworpen, omdat deze vaak extra hydratatie en bescherming bieden.

2. Draag handschoenen: Bescherm uw handen tegen agressieve omgevingsfactoren door handschoenen te dragen, vooral als u vaak wordt blootgesteld aan water of chemicaliën. Dit helpt vochtverlies te voorkomen en behoudt de natuurlijke oliën in je huid.

3. Gebruik huismiddeltjes: Natuurlijke oliën zoals kokosolie of vitamine E huidolie kunnen zeer effectief zijn bij het herstellen van vocht in droge handen. Breng een kleine hoeveelheid aan en masseer het in je handen, waarbij je je concentreert op de droge plekken.

4. Vermijd heet water: Heet water kan de huid van zijn natuurlijke oliën ontdoen, wat bijdraagt ​​aan uitdroging. Kies voor lauw water bij het wassen van je handen en probeer de blootstelling aan heet water te beperken.

5. Zachtjes exfoliëren: Gebruik een zachte exfoliërende scrub of een zachte borstel om dode huidcellen te verwijderen en de opname van vocht inbrengende crèmes te bevorderen. Pas echter op dat u niet te hard schrobt, omdat dit uw huid verder kan uitdrogen en irriteren.

6. Hydrateer van binnenuit: Vergeet niet om gedurende de dag voldoende water te drinken om je lichaam gehydrateerd te houden. Voldoende hydratatie kan ook helpen uitdroging van uw huid, inclusief uw handen, te voorkomen.

7. Bescherm tegen de zon: UV-stralen kunnen uw huid verder beschadigen en uitdrogen. Breng een zonnebrandcrème met een hoge SPF aan op uw handen als u naar buiten gaat, vooral tijdens zonnige dagen.

Welke adviezen zijn er nog meer om de handen weer zacht en glad aan te doen aanvoelen.

Bij slimme weetjes vind je de tips en oplossingen om dit te behandelen.
Voor nog meer informatie, klik hier

0 Comments

Geef een reactie

Anderen vinden dit leuk
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial