Brandnetel jeuk-slimme-weetjes

by | feb 20, 2022 | 0 comments

Wat doe je als je in contact bent geweest met brandnetels

Wanneer je huid in contact is geweest met brandnetels, kan dat een ontzettend onaangenaam gevoel geven.
Het begint meestal met een lichte prikkeling en jeuk, maar al snel ontstaan er rode bultjes op de huid die verschrikkelijk kunnen irriteren. Je vraagt je af hoe je ooit in deze situatie bent beland. Was het die dag dat je door het bos wandelde en per ongeluk een brandnetel aanraakte? Of misschien was het die klus in de tuin waarbij je vergeten was handschoenen aan te trekken?
Wat de oorzaak ook is, de gevolgen zijn vaak hetzelfde. De jeuk wordt erger en erger, en als je niet oppast kun je gaan krabben en zo de irritatie verder verspreiden.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om de pijn te verzachten. Van het aanbrengen van een koude kompres op de getroffen gebieden tot het gebruik van een medicinale crème, of een aloë vera gel, er zijn verschillende huismiddeltjes die kunnen helpen de symptomen te verlichten.

slimme weetjes, brandnetel, jeuk, schoonheidstips, huidproblemen, slimmeweetjes

Maar misschien wel de beste manier om de irritatie te voorkomen is door simpelweg voorzichtig te zijn en te vermijden in contact te komen met de brandnetels in de eerste plaats. Dus als je weer de natuur ingaat of gaat tuinieren, zorg er dan voor dat je geschikte kleding draagt en handschoenen gebruikt om jezelf te beschermen tegen deze plaag voor de huid.

0 Comments

Geef een reactie

Anderen vinden dit leuk
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial