Buikkrampen

Buikkrampen kunnen ontstaan door te vet eten, een virus, stress en bij ongesteldheid.
Meestal zijn de klachten na enkele dagen verdwenen.
Buikkrampen kunnen zeer intens en scherp zijn en komen vaak in vlagen opzetten.
Welke slimmeweetjes zijn er om dit probleem aan te pakken?

5 gedachten over “Buikkrampen”

  1. Laatst had ik last van buikkrampen en gebruikte een magnesium supplement en dat ging prima. Na een paar uur had ik al geen last meer.

  2. Probiotica kunnen een gunstig effect hebben om het evenwicht in de darmen weer te herstellen na een paar dagen buikkrampen. Probiotica zijn goede darmbacteriën die zorgen voor een goede spijsvertering, stoelgang, darmflora en immuunsysteem.

  3. Bij een buikkramp is mijn maag ook vaak overstuur. Ik begin met een bouillonblokje op te lossen in kokend water en langzaam op te drinken. Wanneer de krampen weer zijn verdwenen gebruik ik weer een multi vitaminen om de weerstand op peil te houden.

  4. Drink kamille in combinatie met venkelthee omdat dit ontspannend werkt bij buikkrampen. Smeer je buik in met een vitamine huidolie waarbij je een paar druppels lavendel toevoegt om het ontspannende effect te krijgen.

  5. Wanneer buikkrampen te lang duren is het raadzaam om contact op te nemen met uw huisarts. Deze kan onderzoeken wat de achterliggende oorzaak is en de juiste medicatie uitschrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimmeweetjes