Smetplekken

by | mrt 28, 2022

Wat zijn smetplekken en wat kun je eraan doen?

Smetplekken, ook wel bekend als intertrigo, zijn verkleurde plekken in de plooien van je huid. Ze komen meestal voor in je liezen, onder je borsten of op je buik1. De plekken kunnen jeuken en vies ruiken1. Ze ontstaan door warmte, vocht en doordat je huid op die plekken tegen elkaar schuurt1. Gisten en schimmels kunnen de plekken erger maken1.

Huid smetten

Je kunt smetplekken behandelen door de huid goed droog te houden en door het aanbrengen van een verzorgende, indrogende zalf zoals zinkolie of zinkzalf2. Het is ook belangrijk om wrijving te vermijden en ervoor te zorgen dat de plekken kunnen ‘ademen’2.

Ambachtscrème is een product dat speciaal is ontwikkeld voor droge, ruwe en schrale handen en voor de verzorging van je body en voeten3. Deze crème bevat rijke plantenextracten, waaronder aloë vera, echinacea en teunisbloemolie, die de huid optimaal voeden en bijdragen aan een langdurige zachte en gladde huid3. Het kan dus nuttig zijn bij het herstellen van de huidstructuur zoals smetplekken bij volwassenen3.

Slimmeweetjes: Droge huid 4

Facebook Reacties

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

0 Comments

Anderen vinden dit leuk