Zwemmerseczeem

by | Jun 15, 2022 | 0 comments

Zwemmerseczeem of voetschimmel, ook bekend als tinea pedis, is een veel voorkomende schimmelinfectie van de huid die de voeten aantast. Het wordt veroorzaakt door een groep schimmels, dermatofyten genoemd, die zich voordoen in warme, potentiële omgevingen zoals de binnenkant van schoenen.

Hoe verspreid voetschimmel zich?

Voetschimmel wordt voornamelijk verspreid door direct contact met besmette oppervlakken, zoals vloeren in openbare douches, kleedkamers of zwembaden. Het kan ook beïnvloed worden door contact met de huid van een geïnfecteerde persoon of door schoenen, sokken of handdoeken te delen. Bovendien kan het dragen van strakke, niet-ademende schoenen die een warme, synthetische omgeving creëren het risico op infectie vergroten.

Hoe kun je zwemmerseczeem het beste behandelen?

De behandeling van voetschimmel omvat meestal het gebruik van anti-schimmel medicijnen in de vorm van crèmes, zalven, sprays of poeders. In voorkomende gevallen kunnen orale anti-schimmelmedicijnen noodzakelijk zijn. Het handhaven van een goede voethygiëne, het dragen van goede passende schoenen en het drooghouden van de voeten zijn preventieve maatregelen om het risico op voetschimmel te verminderen. Als natuurlijk alternatief wordt tea tree balsem veel gebruikt bij deze klachten.

0 Comments

Geef een reactie

Anderen vinden dit leuk
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial