Stijve nek

by | mrt 28, 2022 | 0 comments

Hoe ontstaat een stijve nek?

Een stijve nek kan ontstaan door verschillende factoren, waaronder spanningen, overbelasting, een verkeerde beweging of houding1. Het kan ook het gevolg zijn van stress, omdat je dan voortdurend bepaalde spieren aanspant1.

Voor de behandeling van een stijve nek, wordt vaak een combinatie van pijnstillers, warme en koude pakkingen, rust en lichte beweging aanbevolen2.

Stijve nek

Wat betreft het hoofdkussen, het Oud Hollandsche nek-schouder gezondheidskussen van het merk Swissblue® wordt aanbevolen. Dit kussen is iets hoger bij de randen dan een normaal hoofdkussen, waardoor je nek en schouders optimaal worden ondersteund. Het zorgt voor een zeer prettige houding bij zowel rug- als zijslapers3.

 

Voor de spiercrème, Swissblue Spier- en Gewrichtscrème kan worden gebruikt bij pijnlijke spieren en gewrichten, voor of na het sporten. Het helpt de spieren weer zacht en soepel te krijgen na een training of wedstrijd. Daarnaast is de crème ook te gebruiken bij ouderdomsklachten, gevoelige knieën of andere gewrichtsklachten om weer soepel te kunnen bewegen4.

Meer informatie:
1. Mens en gezondheid. infonu.nl
2. Nl.wikihow.com
3. Ambachtscreme.nl
4. Swissblue.nl

 

 

 

Let op: Het is altijd belangrijk om medisch advies in te winnen bij aanhoudende of ernstige klachten. Deze informatie is bedoeld als algemeen advies en vervangt niet het advies van een arts of andere medische professional.

 

 

0 Comments

Geef een reactie

Anderen vinden dit leuk
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial