Schilferige huid

Een schilferige huid kan om verschillende redenen ontstaan.

 Een veel veroorzakende oorzaak is een droge huid, wanneer de huid niet over het voldoende vocht beschikt om hem gehydrateerd en soepel te houden.

 Omgevingsfactoren zoals koud weer, overmatige hitte of blootstelling aan chemische chemicaliën kunnen bijdragen aan uitdroging en huidschilfering.

 Bovendien kunnen bepaalde gezondheidsproblemen zoals eczeem, psoriasis of dermatitis een schilferige huid als oorzaak veroorzaken. 

Andere factoren die kunnen bijdragen aan een schilferige huid zijn uitdroging, overmatig blootstelling aan de zon, veroudering en zelfs het gebruik bepaalde medicijnen.

 Het begrijpen van de onderliggende oorzaken van een schilferige huid kan helpen bij de preventie en passende behandeling ervan. 

Vaak wordt geadviseerd om de huid gehydrateerd te houden meteen hydraterende crème te gebruiken en anders is het raadzaam om een ​​zorgverlener te raadplegen voor een juiste diagnose en advies over de meest effectieve behandelingsopties voor uw specifieke aandoening.

1 thought on “Schilferige huid”

  1. In de winkel vertelde een klant aan mij dat zij al jarenlang een enorme droge huid had met huidschilferingen. Door het gebruik van een vitamine E huidolie had zij aanzienlijke verbetering behaald waardoor de huid zachter is gaan aanvoelen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slimmeweetjes