Kwallenbeet

by | mrt 28, 2022 | 0 comments

Wat kun je doen aan een kwallenbeet?

Als u merkt dat u last heeft van een kwallenbeet, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:

  1. Zoek medische hulp: Als u levensbedreigende symptomen ervaart, zoals moeite met ademhalen, bel dan 911 of ga onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde eerstehulpafdeling.

  2. Spoel het getroffen gebied af: Gebruik zeewater om de plaats van de steek te spoelen. Vermijd het gebruik van zoet water, omdat dit meer nematocysten ( stekende cellen) kan activeren en de steek kan verergeren.

  3. Tentakels verwijderen: Verwijder voorzichtig alle zichtbare tentakels van de huid met een pincet of iets dergelijks. Zorg ervoor dat u uw handen beschermt met handschoenen of een doek om te voorkomen dat u zelf gestoken wordt.

  4. Breng azijn of warm water aan: Voor de meeste kwallensteken kan het aanbrengen van azijn of warm water helpen het gif te neutraliseren en de pijn te verlichten. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige soorten kwallen verschillende behandelingen vereisen. U kunt dus het beste een arts raadplegen voor specifiek advies.

  5. Gebruik methoden voor pijnverlichting: vrij verkrijgbare pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol kunnen helpen de pijn onder controle te houden en de zwelling te verminderen.

Een kwallenbeet is erg vervelend wanneer je een dagje op het strand bent.
Het voelt als een brandende pijn, soms kan de plek ook op gaan zwellen.

Welke tips zijn er om deze kwallenbeet te behandelen?
lees er meer over op slimme weetjes.

0 Comments

Geef een reactie

Anderen vinden dit leuk
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial