Krijg uw dikke darm in beweging’ – 4 eenvoudige stappen | slimmeweetjes

by | jan 11, 2024

Heeft u ooit meegemaakt dat uw darmen onregelmatig zijn, met als gevolg een gevoel van traagheid?
Wist je dat yogi’s in de oudheid altijd hun dikke darm leegmaakten aan de meditatie? Deze oefening maakt het praktisch voor hen om te mediteren, aandachtig te blijven en mentale helderheid te behouden.Gezonde stoelgang

Normaal gesproken zou je een gezonde stoelgang moeten ervaren. Het wordt aanbevolen om dit voorval twee keer per dag te laten gebeuren. Als dat niet het geval is, zijn we feitelijk de gifstoffen in onze dikke darm aan het her absorberen, die ons lichaam actief wacht om te ledigen.

Vrouw en darmen op de voorgrond

Vrouw en darmen op de voorgrond

Dus wat kan er gedaan worden om dit probleem aan te pakken? Of het zich nu voordoet als een terugkerend probleem van zich voordoen tijdens perioden van stress van reizen, er bestaan ​​​​eenvoudige methoden om uw spijsverteringsstelsel te ondersteunen en de conditie van uw darmen te verbeteren. Kwaliteit is hier inderdaad van het allergrootste belang.

Laten we er nu aan beginnen!

4 manieren om uw dikke darm te laten bewegen!

1. Hydratatie
Hydratatie helpt naar het proces waarbij uw lichaam van voldoende vocht (hoofdzakelijk water) wordt voorzien om het optimale watergehalte te behouden. Door gehydrateerd te blijven, zorgt u ervoor dat uw lichaam voldoende water heeft om zijn verschillende functies effectief uit te voeren. Dit omvat ook de goede werking van uw darmen, omdat water een cruciale rol speelt bij het behouden van een gezonde spijsvertering en stoelgang.

2. Stimuleert de peristaltiek
Lichaamsbeweging, vooral aerobe activiteiten zoals wandelen, hardlopen of fietsen, helpt de natuurlijke spiersamentrekkingen in de darmen te stimuleren die bekend staan ​​​​als peristaltiek. Peristaltiek stuwt voedsel en afval door het spijsverteringskanaal, waardoor constipatie wordt voorkomen en een stoelgang wordt veroorzaakt.

sporten

sporten

3. Verbetert de bloedstroom
Lichamelijke activiteit verhoogt de bloedstroom door het hele lichaam, inclusief het spijsverteringsstelsel. Deze verbeterde bloedcirculatie levert meer zuurstof en gecombineerd aan de darmen, waardoor het celherstel, de groei en de enorme darmgezondheid worden ondersteund.

Bloedstroom

Bloedstroom

Een goed actief probioticum is een fenomenale aanvulling op het dieet en zo krachtig voor de gezondheid en het evenwicht van ons darmenstelsel.

Probiotica 7 bij uitstek! Zorg ervoor dat u het na opening donker bewaart en als u antibiotica of sterke antioxidanten gebruikt, neem dan Probiotica 7 van LivingGreens/tegenover hen in uw schema. Spijsverteringsenzymen zijn ook een krachtige aanvulling op onze voeding. Het eten van voedsel van hoge kwaliteit is belangrijk, maar het is ook belangrijk om de energie ervan te overtuigen op de juiste manier om te verteren, te absorberen en te gebruiken.  Spijsverteringsenzymen helpen ons het moeilijk opneembare voedsel te verteren, te absorberen en te gebruiken. Natuurgenezers raden aan een goed spijsverteringsenzym te nemen, zelfs vóór een uitgebreid multivitaminen met mineralen en antioxidanten.

 

 

4. Supplementen

Probiotica: dit zijn nuttige bacteriën die een gezond evenwicht van micro-organismen in uw darmen ondersteunen. Ze grotendeels de spijsvertering, versterken de immuunfunctie en verminderen ontstekingen.

Prebiotica: dit zijn vezels die de probiotica in je darmen voeden. Ze structureel hun groei en activiteit, waardoor de spijsvertering en immuniteit verder worden verbeterd. Het gevolg van deze aanvullingen kan uw spijsverteringsstelsel en een aanzienlijk welzijn verbeteren.

Multivitaminen & mineralen en antioxidanten: dit zijn multivitaminen complexen die essentiële micronutriënten leveren die een cruciale rol spelen bij het ondersteunend van een gezond immuunsysteem.
Antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E, selenium en bètacaroteen helpen vrije radicalen te bestrijden, oxidatieve stress te verminderen en de werking van de immuun cellen te bevorderen.

Zorg er bij beide bovenstaande supplementen natuurlijk voor dat je voldoende water drinkt!

[ad_2]

Facebook Reacties

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Latest Blog

Acne behandeling

Wat kun je het beste doen om acne te behandelen? Op slimme weetjes ontdek je meer.

Tips Category

0 Comments