Kalknagels behandelen

Kalknagels(schimmel nagels)  is een aandoening waarbij een schimmelinfectie de nagels aantast, vooral de teennagels.

De infectie ontwikkelt zich langzaam, waardoor de nagels verkleuren en vervormd raken.

Schimmelnagelinfecties zijn meestal niet ernstig, maar kunnen onaangenaam en moeilijk te behandelen zijn.

Ze worden vaak veroorzaakt door dezelfde schimmels die de voetschimmel veroorzaken, omdat ze zich van de huid naar de nagels kunnen verspreiden.

Als schimmelnagels niet worden behandeld, is het onwaarschijnlijk dat ze vanzelf verbeteren, waardoor behandeling noodzakelijk is.

Antischimmel medicijnen, in tabletvorm of als een speciale pasta die recht op de nagel wordt aangebracht, worden vaak gebruikt om gevaarlijke of lastige gevallen te behandelen.

Als u een schimmelnagelinfectie vermoedt, is het aanbevolen een arts te raadplegen voor een passende diagnose en behandeling.

Op slimme weetjes vind je tips en tricks om dit te behandelen of te camoufleren.

3 thoughts on “Kalknagels behandelen”

  1. De Drogist

    Antischimmel middelen zoals itraconazol en terbinafine zijn vaak nodig om de schimmelnagel te genezen. Een zalf op basis van miconazol, of bijvoorbeeld een tea tree balsem om de tenen en onder de teennagel in te smeren kan een oplossing zijn. Het is vaak een langdurige kwestie om de nagels weer mooi te krijgen.

  2. Carla Feenstra

    Ik gebruik altijd zuiveringszout omdat dit een antibacteriële werking heeft en ontstekingen remt. Ik gebruik voor een voetenbad een eetlepel baksoda(zuiveringszout) en laat de voeten een half uurtjes inweken. Daarna gebruik ik een creme op basis van calendula om de voeten en nagels lekker in te smeren. Het resultaat mag er zijn.

  3. Marjan Kramer

    Dagelijks na het wassen van de voeten kun je de nagels en voeten insmeren met een nagelolie of vitamine e olie. Doe dit dagelijks 2 x om de voeten en nagels mooi te maken. Het resultaat zal prachtig zijn na verloop van tijd.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slimmeweetjes