Jeuk bij een droge huid

Een droge huid is extreem gevoelig. De huid kan gaan jeuken en dan is het moeilijk om niet te krabben.
Probeer hete douches te voorkomen, gebruik lauw water en een milde zeep. Welke Slimme weetjes zijn er om de huid weer in conditie te brengen.

3 gedachten over “Jeuk bij een droge huid”

  1. Stress kan een oorzaak zijn waardoor de huid extreem droog wordt en kan gaan jeuken. In de drogisterij zijn er producten die hiervoor gebruikt kunnen worden zoals mentholgel, Vroeger deed men ijsblokjes in een washandje en wreef men op de jeukende plekken. Het verzorgen van de huid met een hydraterende crème is een goede basis om de conditie van de huid te bevorderen.

  2. Van mijn oma kreeg ik de tip om een doek te drenken in appelazijn en dit op de jeukende plek te wikkelen.
    Daarna smeer ik mijn huid in met een huidolie. Een supertip die voor mij echt werkt.

  3. Cynthia Beek

    Ik maak 1 x in de week een bad van zemelen en ga daar lekker inliggen. Het is een aangenaam gevoel op de huid. Daarna smeer ik mijn huid in met een bodycrème op basis van calendula en aloë vera.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimmeweetjes