Hoe ontstaan droge lippen en wat zijn de beste tips om dit voorkomen?

by | dec 14, 2022

Het bevochtigen continu van je lippen is vaak de veroorzaker van uitdroging

De grootste oorzaak van droge lippen is het likken van je lippen. Als je dit vaak doet krijg je op termijn last van uitdroging waardoor de lippen gevoelig worden bij verschillende weersomstandigheden.

Probeer dus van je lippen af te blijven. ‘Het is ook steeds een terugkerend effect. Als je droge lippen hebt ga je meer likken om ze te bevochtigen, maar hier maak je het uiteindelijk alleen maar droger mee dat voor steeds meer irritatie zorgt.

Lippenbalsem

Meer uitdrogende factoren in herfst en winter

We zitten tijdens de herfst en winter in een droge periode. Er zijn dan meer factoren aanwezig die kunnen zorgen voor droge lippen. ‘We zetten onze verwarming hoger en we douchen warmer, de temperatuurverschillen van binnen naar buiten.

Kokosolie : de tip voor het verzorgen van droge lippen

Kokosolie wordt gewonnen uit de kokosnoot en behoudt de heilzame bestanddelen van de vrucht. Met een milde en zoete smaak heeft kokosolie natuurlijke eigenschappen die goed zijn voor je huid en lippen. Bij de betere lippenbalsems vind je dit in de samenstelling terug.( Coconut Oil)

Hoe verbetert kokosolie mijn lippen?

Zorgt voor een barrièreHoewel kokosolie niet het gehalte aan voedingsstoffen heeft dat specifieke voordelen biedt wanneer het plaatselijk wordt aangebracht beschermt het je huid wel. De huid barrière gecreëerd door kokosolie blokkeert bacteriën en irriterende stoffen om meer schade aan te richten. Dit is vooral handig als uw lippen lipblaasjes hebben die worden blootgesteld aan lucht.

HydrateertHet laurinezuur in kokosolie heeft voedende eigenschappen. Kokosolie wordt snel opgenomen en zorgt voor vocht om droge, gesprongen lippen te genezen. Houd er rekening mee dat kokosolie een deel van de substantie is om uw lippen in conditie te brengen. U wilt de oorzaak van uw gesprongen lippen achterhalen, zodat u dit in de toekomst opnieuw kunt voorkomen.

Gebruik een lippenbalsem dat ook Helanthus Annuus bevat.

Helanthus Annuus zijn de onverzeepbare bestanddelen van zonnebloemolie die worden gekenmerkt door een hoog gehalte aan fytosterolen. Het geeft een natuurlijke lipidefilm over de lippen waardoor de barrière eigenschappen van de huid wordt versterkt waardoor vochtverlies wordt voorkomen.

sunflower oil

Verzorgende bestanddelen in  goed werkende lippenbalsem zijn:  • Calendula
  • Echinacea
  • Aloë Vera
  • Teunisbloemolie

   Welk bestanddeel wordt vaak ingezet tegen koortslippen

   • Lysine

   Lysine is een belangrijk ingrediënt wanneer je last hebt van koortslippen of gebarsten en droge lippen. Een crème op basis van lysine kan helpen op uitbraken van koortslippen en lipblaasjes te voorkomen en ook genezing te versnellen.

Let op mogelijke allergie voor lippenbalsem

Er zijn  verschillende stoffen die gebruikt worden in lippenbalsems waar je allergisch voor kunt zijn. Dit kan ook zorgen voor droge lippen en zelfs eczeem.

Zo bevatten veel lippenbalsems perubalsem. Perubalsem wordt onder andere gebruikt als parfumgrondstof om een geurtje te geven aan cosmetische producten. Het is een vrij vettige substantie dat in eerste instantie prettig kan aanvoelen op de lippen. Als je er echter allergisch voor bent, kan dit de situatie alleen maar verergeren. Lees voor u een lippenbalsem koopt eerst even de samenstelling van het product.

Facebook Reacties

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Latest Blog

Acne behandeling

Wat kun je het beste doen om acne te behandelen? Op slimme weetjes ontdek je meer.

Tips Category

0 Comments