Gespleten nagels

Veel vrouwen en mannen hebben last van gespleten nagels.

Gespleten nagels kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt, waaronder lichamelijk trauma, nagelbijten, overtollig vocht, infectie of een tekort aan voedingsstoffen.

Lichamelijk trauma, zoals het stoten van een teen of het plukken van de nagels, is een veel voorkomende oorzaak.

Vocht kan de nagels verzwakken en verzachten, waardoor ze gevoeliger worden voor splijten.

Nagelbijten kan ook bijdragen aan het probleem.

Infecties, zoals schimmelinfecties, kunnen de gezondheid en sterkte van de nagels aantasten.

Tekorten aan voedingsstoffen, vooral een tekort aan vitamines en mineralen zoals biotine en ijzer, kunnen leiden tot zwakke en broze nagels.

Bovendien kunnen aandoeningen zoals psoriasis het splijten van de nagels veroorzaken.

Ten slotte kan dagelijkse slijtage door activiteiten of werk waarbij herhaaldelijk gebruik van de handen betrokken is, ook bijdragen aan gespleten nagels.

De oorzaak is vaak dat verschillende lagen van de nagelplaat los komen.
Door een te kort aan voedingsstoffen en vocht ontstaat dit vervelende proces. De nagels kunnen hierdoor scheuren en spreek je in de volksmond van gespeten nagels.

Welke tips zijn er nog meer??

3 thoughts on “Gespleten nagels”

  1. Je zou direct denken aan een nagelverharder die de nagels harder maakt, maar ook verantwoordelijk is om vocht uit de nagels te halen. Dat wil je juist niet. Bij gespleten nagels is het belangrijk een een hydraterende crème te gebruiken met voedende bestanddelen. Wanneer je last hebt van broze of slappe nagels kun je gewoon een nagelverharder gebruiken.

  2. Janneke de Uil

    Ik verzorg mijn nagels altijd met verschillende producten. Ik zorg dat ze goed gevijld zijn, en gebruik een vitamine e huidolie om de nagelriemen en nagels in conditie te houden. Als dat niet voldoende is gebruik ik af en toe een nagel repair product die over de nagellak gebruikt kan worden.

  3. Simone de Ruiter

    Dagelijks gebruik ik een calcium, magnesium en zink tablet om mijn nagels sterk te houden. Het is niet alleen goed voor mijn nagels maar ook voor de botten.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slimmeweetjes