Droge hakken

Droge hakken kunnen een veelvoorkomend en hinderlijk probleem zijn. Om deze effectief te behandelen en te voorkomen, volgen hier enkele stappen die u kunt nemen:

1. Hydrateren: Breng minimaal twee keer per dag een dikke, vocht inbrengende crème of lotion op uw hielen aan. Zoek naar producten die ingrediënten bevatten zoals aloë vera, teunisbloemolie en allantoïne, omdat deze helpen vocht vast te houden.

2. Exfoliëren: Gebruik een puimsteen of voetvijl om de dode, droge huid voorzichtig van uw hielen te verwijderen. Hierdoor wordt het oppervlak gladder en kunnen vocht inbrengende crèmes beter doordringen.

3. Week uw voeten: Door uw voeten 10-15 minuten in warm water te laten weken, kunt u de droge huid verzachten. Voeg een paar druppels etherische oliën of bitterzout toe voor extra ontspanning en huidvoeding.

4. Draag geschikt schoeisel: Vermijd schoenen met open hakken of slecht passende schoenen die wrijving en druk op uw hielen kunnen veroorzaken. Kies voor goed passende, comfortabele schoenen die de juiste ondersteuning bieden.

5. Hydrateer van binnenuit: Drink de hele dag veel water om je lichaam gehydrateerd te houden, wat ook kan helpen om je huid gehydrateerd te houden.

6. Bescherm uw voeten: Gebruik een voetcrème of -balsem die speciaal is ontworpen om te beschermen tegen uitdroging en kloven. Zoek naar producten met ingrediënten zoals Vitamine E huidolie of kokosolie.

Houd er rekening mee dat als uw droge hielen aanhouden of pijnlijk worden, het altijd het beste is om een ​​zorgverlener, zoals een podoloog, te raadplegen voor verdere evaluatie en behandelingsopties. Zorg goed voor je voeten en zeg vaarwel tegen droge hakken!

Vroeger werd er gebruik gemaakt van een bananenschil.
De binnenkant van deze schil bevat vele voedende stoffen die de huid kalmeren. Welke slimme weetjes tips zijn er nog meer?

2 thoughts on “Droge hakken”

  1. In de drogisterij zijn tegenwoordig vele middeltjes van voetcrèmes en andere cosmetica producten.
    Gehwol en Scholl zijn producten die speciaal op de voetverzorging zijn gericht. Ambachtscrème is een 3 in 1 crème voor handen, body en voeten waardoor deze goedkoper in gebruik is. Je hebt maar 1 product nodig om 3 verschillende delen van het lichaam te behandelen.

  2. Marianne Beek

    Ik heb veel succes met mijn hakken om ze eerst te scrubben om de harde huidschilfers er af te halen. Daarna gebruik ik een voedende crème met calendula om mijn hakken en voeten weer lekker zacht te maken. Binnen enkele dagen zag ik al verbetering.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slimmeweetjes