De 10 voordelen van Vitamine C serum op de gezichtshuid.

by | sep 7, 2023

U bent misschien bekend met vitamine C-serums als u goed thuis bent in de wereld van de huidverzorging.

Vitamine C wordt algemeen beschouwd als het beste ingrediënt tegen huidveroudering en het geheim van een jeugdig stralende huid.

Het kan zijn dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt via je voeding, maar er is geen garantie dat het ook daadwerkelijk door je huid wordt opgenomen. De snelste en eenvoudigste manier om deze voordelen te ervaren is gebruik te maken van serums en soortgelijke uitwendige preparaten.

Lees verder om de voordelen van een vitamine C-serum te ontdekken, de beste manier om een nieuw product te introduceren en nog veel meer.

Het aanbrengen van een Vitamine C serum op de huid heeft verschillende positieve effecten.

  • het helpt om hyperpigmentatie te verminderen
  • het verhoogt de natuurlijke collageenvoorraad van het lichaam
  • kan roodheid verminderen en uw huid er stralender uit laten zien
  • kan helpen bij het verwijderen van donkere kringen onder de ogen
  • kan het gevoel van zonnebrand verlichten
  • heeft mogelijke voordelen bij huidoneffenheden
  • biedt bescherming tegen de zon en helpt bij het voorkomen van een slappe huid * hydrateert de huid

Vitamine c serum is geschikt voor gebruik op een breed scala van huidtypen.

De meeste vitamine c serums bevatten alleen vitamine c, maar is dat wel voldoende?

Bij onderzoek is gebleken dat hyaluronzuur en teunisbloemolie zeer belangrijke bestanddelen zijn die niet mogen ontbreken in een goed vitamine c serum preparaat.

Op dit moment heeft alleen het merk LivingGreens een preparaat op basis van deze belangrijke bestanddelen hyaluronzuur, teunisbloemolie en vitamine E.

De 10 voordelen van Vitamine C serum

1.Het product is geschikt voor alle Alle huidtypes kan zonder risico gebruikt worden.

Het veiligheidsprofiel voor vitamine C is uitstekend.

Volgens een overzicht van onderzoeksliteratuur uit 2017, kan vitamine C milde huidirritatie veroorzaken in concentraties van meer dan 20%. Daarom varieert de hoeveelheid ervan in huidverzorgingsproducten meestal van 10% tot 20%.

Alfa-hydroxyzuren, retinolen en SPF zijn slechts enkele van de huidverzorgingsingrediënten die veilig met vitamine C kunnen worden gebruikt.

droge gezichtshuid
droge gezichtshuid

2. Het is een uitstekende bron van hydratatie

Onderzoekers concludeerden in 2017 dat vitamine C zich in het lichaam opbouwt via de bloedsomloop, aangezien het in grote hoeveelheden wordt aangetroffen in zowel gezonde huid als organen.

Het type ascorbinezuur van vitamine C wordt aanbevolen voor plaatselijk gebruik omdat het beter in staat is om de huid door te dringen.

Een ander vitamine C derivaat in huidverzorgingsproducten, magnesium ascorbyl fosfaat, bleek in een studie uit 2022 een vocht inbrengende werking op de huid te hebben. Het voorkomt uitdroging van de huid.

Van een serum met Deschampsia antarctica-extract, ferulinezuur en vitamine C is aangetoond dat het de barrièrefunctie van de huid verbetert en de huid beschermt tegen milieuverontreinigende stoffen, zo blijkt uit een studie uit 2019.

3. Het geeft de huid een stralend effect.

Naast het verminderen van de verschijning van dofheid, kan vitamine C helpen bij het vervagen van pigmentatie (details volgen). Het zorgt ervoor dat de huid er stralend en fris uitziet.

Met ingang van een evaluatie uit 2017 is aangetoond dat vitamine C de vorming van melanine vermindert, volgens een gerenommeerde bron. Het pigment melanine bepaalt de kleur van de menselijke huid.

Gezichtshuid
Gezichtshuid

Het vermogen van vitamine C om de vorming van melanine te verminderen is wat het zo effectief maakt in het oplichten van hyperpigmentatie en oneffenheden. Het heeft de potentie om de helderheid van de huid te verbeteren.

4. Het helpt de huidskleur te egaliseren en vermindert roodheid

De antioxiderende eigenschappen van vitamine C zijn in 2015 onderzocht en bleken ontstekingsremmende effecten te hebben. Als gevolg hiervan kalmeert het de huid en helpt het zwellingen te minimaliseren.

Een mogelijk voordeel van vitamine C’s ontstekingsremmende eigenschappen:

● het minimaliseren van oxidatieve schade door de effecten van vrije radicalen teniet te doen

● verbetering van het immuunsysteem kan de weerstand tegen infecties en ontstekingen verbeteren

Door roodheid te verminderen, kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen van Vitamine C ook helpen bij het bereiken van een gelijkmatigere teint van de huid.

Het verminderen van verkleuringen, roodheid en irritatie van de huid heeft als cumulatief effect dat de huidteint egaler en gladder wordt.

5. Het vermindert Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie kan worden verlicht door vitamine C omdat het de vorming van melanine remt.

Zonnevlekken, ouderdomsvlekken en melasma zijn allemaal vormen van hyperpigmentatie, die wordt veroorzaakt door een teveel aan melanine in de huid. Ook een acne-vrije huid is niet immuun.

Het enzym tyrosinase, dat betrokken is bij de vorming van melanine, wordt onderdrukt door vitamine C. Het is een gebruikelijke behandeling in de dermatologie om hypergepigmenteerde littekens en vlekken lichter te maken.

Maar er is niet veel bewijs dat gingivale melanine hyperpigmentatie (ook wel tandvlees hyperpigmentatie genoemd) ermee behandeld kan worden.

Ervaren acne? Hyperpigmentatie acne kan worden behandeld met een verscheidenheid aan producten naast vitamine C-serums.

Acne huid
Acne huid

6. De kringen onder de ogen lijken minder opvallend

Rimpels onder de ogen kunnen worden verminderd door het gebruik van L Vitamine C serum, dat ook zal helpen om de huid daar te hydrateren en voller te maken.

Sommigen beweren dat vitamine C kan helpen bij verkleuringen van kringen onder de ogen, maar het werkt het beste bij het verlagen van algemene roodheid.

Onderzoek uit 2019 suggereert dat na drie sessies van vitamine C mesotherapie voor kringen onder de ogen

7. Het stimuleert de collageen synthese

Collageen is een essentieel eiwit dat geleidelijk wordt afgebroken naarmate we ouder worden. Gezichtslijnen en rimpels kunnen ontstaan als het collageenniveau daalt.

De synthese van collageen wordt bevorderd door vitamine C, die al lang bekend staat om zijn effect. Vitamine C is essentieel voor de collageenproductie.

Dit gebeurt omdat vitamine C een noodzakelijke cofactor is voor twee enzymen die collageen aanmaken:

prolyl hydroxylase is een collageen-stabiliserend enzym ● het structureel ondersteunende enzym lysyl hydroxylase Dieetveranderingen kunnen ook de collageen-synthese stimuleren. Het is bekend dat een goed gekwalificeerd collageenpoeder in samenwerking met een kwalitatief Vitamine C serum het effect op de huid signifant verbetert.

8. Het kan de elasticiteit van de huid verbeteren.

De stevigheid en soepelheid van je huid kan worden herleid tot de collageensynthese van je lichaam. Verminderde collageenniveaus zijn in verband gebracht met een slappe huid.

droge huid
droge huid

Onderzoek gepubliceerd in 2017 suggereert dat het gebruik van een vitamine C-serum voor het slapen gaan de collageenvorming kan verhogen en een verstrakkend effect kan hebben. Dit geldt voor huidverslapping veroorzaakt door leeftijd, oxidatieve stress of dramatisch gewichtsverlies. Het resultaat is een huid die er strakker en steviger uitziet dankzij de vermindering van verslapping.

9. Het biedt bescherming tegen zonneschade

Langdurige blootstelling aan oxidatieve stress door vervuiling of ultraviolette (UV) straling is in verband gebracht met een daling van de hoeveelheid vitamine C in de huid.

Onderzoekers weten niet of de verminderde hoeveelheid vitamine C in de volwassen of zonbeschadigde huid een oorzaak of gevolg is van de aandoening.

Vrije radicalen zijn de chemische stoffen die zonneschade veroorzaken. Het zijn atomen met een tekort aan elektronen. Wanneer vrije radicalen op zoek gaan naar andere atomen om een elektron van te “stelen”, kunnen ze veel schade aanrichten aan de huid.

de zon
de zon

Antioxidanten zijn er in overvloed in vitamine C. Antioxidanten beschermen gezonde huidcellen tegen schade door schadelijke vrije radicalen een elektron “te geven”, waardoor ze minder gevaarlijk worden.

10. Het bevordert vaak een sneller herstel van wondjes, ook bijvoorbeeld snijwondjes na het scheren.

Het is geen verrassing dat het gebruik van een topische vitamine C-oplossing het genezingsproces van wondjes verbetert en littekenvorming vervaagt.

In feite kan een gebrek aan deze essentiële vitamine het genezingsproces vertragen.

Uit een review uit 2017 bleek dat het nemen van vitamine C-supplementen de gezondheid en groei van de huid verbetert door de natuurlijke antioxidantniveaus van de huid en het lichaam hoger te maken.

Een deel van de reden hiervoor is dat de collageenproductie, die essentieel is voor wondgenezing, wordt gestimuleerd door vitamine C.

Een Vitamine C-serum gebruiken

Hoewel de meeste mensen geen problemen hebben met uitwendig aangebrachte vitamine C, moet je weten dat elke stof die je op je huid smeert, irritatie kan veroorzaken.

Voer een patch test uit om je allergierisico te bepalen. Hoe doe je dat?

1. Kies een discrete plek, zoals uw onderarm, waar u niet de aandacht zult trekken.

2. Breng een kleine hoeveelheid van het product aan en wacht vervolgens 24 uur.

3. Als er geen bijwerkingen optreden, kunt u het op uw gezicht aanbrengen. Als u enige vorm van huidreactie krijgt, zoals huiduitslag of roodheid, moet u onmiddellijk stoppen met het gebruik ervan.

Wanneer het tijd is voor een grondige laag, gebruikt u het product zoals aangegeven.

Omdat uw huid kan reageren op een product nadat u het meer dan eens heeft gebruikt, kunt u nieuwe producten het beste langzaam over een paar weken toevoegen.

Gebruik het Vitamine C-serum een- of tweemaal daags toe om de beste resultaten te krijgen. De standaardroutine bestaat uit het wassen van het gezicht, het aanbrengen van de toner, het vitamine C-serum, en de moisturizer. U moet altijd schone handen gebruiken als u met huidverzorgingsproducten werkt.

Vitamine C kan veilig worden gebruikt in combinatie met andere actieve bestanddelen, maar de werkzaamheid kan afnemen als het wordt ingenomen in combinatie met behandelingen die niacinamide bevatten.

In een onderzoek uit 2020 werd aangetoond dat de biologische beschikbaarheid van vitamine C 20-maal hoger was wanneer het gecombineerd werd met tyrosine en zink, in vergelijking met wanneer vitamine C alleen werd gebruikt.

Vergeet niet om de houdbaarheidsdatum te controleren voordat u een product consumeert. De vitamine C in het product kan geoxideerd zijn als de kleur is veranderd of het product donkerder is geworden. Het product kan nog steeds zonder risico worden gebruikt, maar het biedt niet meer dezelfde voordelen als voorheen.

Mogelijke negatieve effecten en gevaren

Een patch-test wordt aanbevolen vóór volledige toediening, zelfs als het onwaarschijnlijk is dat er ongemak zal optreden. Alleen op die manier kan de reactie van uw huid op het serum worden voorspeld.

Gebruik niets dat L-ascorbinezuur bevat als uw huid erg gevoelig is. Bepaalde producten die magnesiumascorbylfosfaat bevatten, zouden volgens bepaalde studies minder snel irritatie kunnen veroorzaken.

Vitamine C-verbindingen

Zowel de samenstelling als de verpakking van het product hebben een invloed op de stabiliteit van het serum.

Vitamine C-verbindingen die stabieler zijn bij opslag zijn de volgende:

ascorbyl palmitaat

L-ascorbinezuur

magnesium ascorbyl fosfaat

Zorg ervoor dat het product niet wordt verdund met water. Bovendien wordt een ondoorzichtige, verzegelde fles aanbevolen.

Samengevat

Met behulp van een hoog gekwalificeerd Vitamine C-serum en met combinatie van een Collageenpoeder herstelt u onvolkomenheden, vermindert u hyperpigmentatie en krijgt u een stralende teint.

Voor de beste resultaten moet u ze zo regelmatig mogelijk in uw huidverzorgingsroutine verwerken.

Hoewel het UV-beschermende eigenschappen heeft, vinden sommige mensen dat het ’s nachts gebruiken effectiever voor hen is. Sommige mensen gebruiken het twee keer per dag, terwijl anderen het één keer gebruiken.


Facebook Reacties

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Latest Blog

Acne behandeling

Wat kun je het beste doen om acne te behandelen? Op slimme weetjes ontdek je meer.

Tips Category

0 Comments