Psoriasis

Psoriasis is een huidziekte waarbij schilfering op de huid met rode plekken ontstaat, vooral op de ellebogen, knieën en het behaarde hoofd.
Er zijn ook mensen met psoriasis waarbij de nagels ook zijn aangedaan, bij een deel ervaart ook gewrichtsklachten.
Erfelijke aanleg is in het meeste geval de oorzaak, maar kan ook door stress en geneesmiddelen gebruik ontstaan.

Welke slimme weetjes tips zijn er om de actieve schilfering te verminderen en de huidconditie te verbeteren?

4 gedachten over “Psoriasis”

  1. Psoriasis is een huidaandoening dat chronisch is, en helaas zijn er nog geen geneesmiddelen die dit probleem kunnen oplossen. Omdat de huidschilfering zo actief is, is het belangrijk om een crème te gebruiken op planten en kruidenbasis dat de huidstructuur verbetert en tot rust brengt.

  2. Wanneer mijn psoriasis erger wordt neem ik een bad op basis van dode zeezout of fijngemalen havermout. Wanneer ik mij heb afgedroogd gebruik ik een vitamine E huidolie om de huid weer lekker zacht te krijgen.

  3. Ik gebruik mijn hele leven al sterke geconcentreerde visolie capsules in een hoge dosering 3 x daags.
    Ik merk dat mijn huid er van opknapt en zal hiermee zeker doorgaan en durf niet meer te stoppen omdat ik mijn huid hiermee onder controle houd.

  4. Van mijn oma kreeg ik de tip om tea tree te gebruiken op oliebasis of als balsem. Mijn huid is een stuk rustiger geworden wanneer ik mijn ellebogen iedere dag 2 x daags insmeer met tea tree balsem. Het gaat er niet van over maar de huid ziet er een stuk beter uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimmeweetjes