Mensen vragen wat je kunt doen tegen droge voeten

by | nov 18, 2022 | 0 comments

Mensen vragen adviezen wat je kunt doen tegen droge voeten

De beste 8 tips

1. Wat kun je doen tegen droge voeten?

  1. U kunt uw voeten intensief hydrateren. Smeer na een  douche of bad iedere dag voor het slapen gaan uw voeten royaal in met een voetencrème die voldoende voedingsstoffen bevat.
  2. Behandel eventuele kloven met een speciale klovencrème of een hydraterende voetencrème.
  3. Scrubben en eelt verwijderen en daarna de voeten insmeren met een hydraterende hand, body en voetencrème op basis van aloë vera, echinacea en teunisbloemolie.
  4. Het dragen dragen van katoenen sokken waardoor de ventilatie is gewaarborgd.

Voor meer informatie over droge voeten, klik hier
mooie voeten

2. Wat veroorzaakt extreem droge voeten?

Hoe kom ik van droge voeten af?

  1. Behandel ze door uw voeten wat meer hydratatie aandacht aandacht te geven, te beginnen met ze minstens twee keer per dag met een voedende crème in te smeren.  Zoek naar dikke vocht inbrengende crèmes (Ambachtscrème, Eucerin, Cetaphil,of anderen). Sommige vocht inbrengende crèmes bevatten huidverzachtende middelen, zoals ureum, salicylzuur of alfahydroxyzuur, die kunnen helpen bij het verwijderen van dode huidcellen.

3. Wanneer krijg je droge voeten?

Niet regelmatig je voeten verzorgen met een hydraterende crème zorgt ervoor dat de voeten gaan schilferen.

Daarnaast zijn temperatuursveranderingen( vloerverwarming) het niet dragen van katoenen sokken in de schoenen verantwoordelijk voor uitdroging van de voeten.

Ook diverse huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis kunnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt. Een vitamine E huidolie verzacht de huid en vermindert huidschilfering.

4. Is vaseline goed voor droge voeten?

Als je last hebt van extreem droge voeten, is deze tip het proberen waard: Smeer na het douchen je voeten in met een laag vaseline( is wel erg vet). Trek er katoenen sokken over aan en duik dan lekker je bed in. De volgende ochtend even je voeten wassen en ze zijn weer zacht.

voeten met creme

5. Hoe krijg je zachte voeten zonder overmatig eelt?

Tip 1: Draag passend schoeisel met een goede pasvorm. Eelt is een reactie van de huid op druk en wrijving.

Tip 2: Hydrateer je voeten met een voedende hydraterende crème.

Tips 3: Eet gezond en zorg voor een gezond evenwichtig gewicht.

Tip 4: Houd je voeten soepel met dagelijkse oefeningen in bijvoorbeeld een fitness centrum.

Tip 5: Een podotherapeut kan ook een goed advies geven om je voeten soepel en glad te houden.

Tip 6: Neem contact op met een pedicure die specialist is op dat gebied.

Voor meer informatie: Klik hier

6. Wat is de beste crème of zalf tegen droge voeten?

Om je voeten glad en zacht te houden, zou je dagelijks een voetcrème zoals Ambachtscrème of Hansaplast Herstellende Voetcrème kunnen gebruiken. Voor intensievere verzorging van droge voeten en overmatige eeltvorming kun je Ambachtscrème meerdere keren per dag aanbrengen.
Voor meer informatie: Klik hier

7. Wat kun je doen bij droge hakken?

Smeer de (hiel)kloven in met een klovenzalf of crème geschikt tegen kloofjes, en plak vervolgens de kloven met een pleister af. De pleister zorgt ervoor dat de crème goed intrekt en vermindert de druk van de huid. Het wordt zeker aangeraden de voeten goed te verzorgen. Kies voor een vochtin brengende (hydraterende) crème, die helpt de vochtbalans in de voet te behouden.

8. Hoe krijg je je hielen zacht?

Een warm voetenbadje is aan te raden om de huid rondom je voeten zacht te krijgen. Met een crème kun je de voeten goed hydrateren waardoor ze zacht en glad gaan aanvoelen.  Met een etherische olie zoals kamille kun je het effect verbeteren. Teunisbloemolie( in en uitwendig) is erg goed tegen een droge huid en werkt verzorgend. Als je tussendoor je voeten zachtjes scrubt met een speciale voetscrub, verwijder je ook nog eens dode huidcellen.

0 Comments

Geef een reactie

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial