De voordelen van Krillolie

by | jun 29, 2023

Omega-3-vetten in krill zijn essentieel voor uw welzijn en bieden tal van voordelen. Deze heilzame vetten zijn belangrijk om het cholesterolgehalte is balans te houden om je te beschermen tegen hart tegen ziekten..

Krillolie onderscheidt zich als een van de krachtigste bronnen van omega-3-vetzuren. In dit artikel gaan we in op het effect van krill, de basis ervan en het potentieel ervan om uw totale gezondheid in balans te brengen.

Wat bevat deze intrigerende inhoud?

1. Wat is eigenlijk Krill?
2. Is krill veilig voor consumptie?
3. De duurzaamheid van krill
4. Voordelen voor de gezondheid
5. Wat is beter? Krillolie of visolie?

Wat is de mysterie achter krill?

Krill is een algemene term voor kleine zeeschaaldieren. Deze veilige bron bevat een enorme hoeveelheid omega-3, in een vorm die optimaal door het menselijk lichaam wordt opgenomen. Deze kleine kreeftachtigen leven in grote hoeveelheden in de ijskoude wateren van Antarctica.

Een vangst van Antarctische krill, Euphausia superba tijdens een wetenschappelijke expeditie

Een veilige dieetkeuze

Wees gerust, het consumeren van krill vormt geen risico voor uw gezondheid. Ook krillolie is 100% veilig als capsule in te nemen.

Krillolie valt onder de kreeftachtigen en deze leven in schoon water. Krill bevindt zich aan de onderkant van de voedselketen, waardoor besmetting door alle elementen wordt voorkomen. Omgekeerd zijn vissen, vooral vissen met een hoog vetgehalte, gevoelig voor milieuverontreiniging. Dit maakt krillolie tot een beter alternatief voor visolie.

Bovendien vertonen de omega-3-vetzuren in krillolie betere absorptiesnelheden in het menselijk lichaam dan het gebruik van visolie.

Om meer te weten te komen waarom krillolie visolie overtreft, zie de conclusie van dit artikel.

Bevordering van duurzame consumptie

Maak een duurzame keuze door te kiezen voor krillolie. Bezorgdheid over overbevissing is ongegrond, gezien de enorme hoeveelheid aan krill. Krill behoort tot de diersoorten met de belangrijkste biomassa. Er zijn strikte beperkingen opgelegd om overexploitatie van deze kostbare hulpbron te voorkomen. Deze maatregelen zorgen voor een ruime aanvoer van krill, niet alleen voor menselijke consumptie, maar ook voor het welzijn van walvissen en pinguïns, die ook afhankelijk zijn van deze schaaldieren voor hun levensonderhoud.

Opmerking: De duurzaamheid van krillolie hangt af van de minimale van de bijvangst van vis.De gezondheidsvoordelen van krillolie

Krillolie biedt niet alleen veiligheid en duurzaamheid, maar biedt ook een reeks uitzonderlijke gezondheidsvoordelen. 

1. Cholesterolcontrole

Krillolie kan helpen bij het controleren van het cholesterolgehalte, wat vooral gunstig is voor mensen die lijden aan een te hoog LDL cholesterolgehalte.

2. Verminderde ontsteking

Talloze mensen lijden aan chronische ontstekingen, omdat er vaak geen duidelijke symptomen zijn, waardoor de term ‘stille ontsteking’ wordt genoemd. Deze stille ontsteking blijft misschien onopgemerkt, maar ze zijn zeker niet ongevaarlijk. Ze verzwakken het immuunsysteem en brengen schade toe aan de lichaamsweefsels.

Uw dieet speelt een cruciale rol bij de diabetes van chronische ontstekingen, en krillolie kan mogelijk helpen. De omega-3 die in krillolie wordt aangetroffen, heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast bevat krillolie astaxanthine, een kleurstof die als antioxidant en ontstekingsremmend middel in ons lichaam werkt.

3. Verlichting van artritis

De ontstekingsremmende eigenschappen van krillolie dragen ook bij een verwantschap van artritissymptomen. Artritis omvat een ontsteking van de gewrichten, wat pijn veroorzaakt en de mobiliteit beperkt. Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17353582/

Het ontstekingsremmende effect van krillolie is bewezen in verschillende onderzoeken, waaronder een onderzoek bij muizen met artritis. Dit specifieke onderzoek werd in 2010 gepubliceerd in het medische tijdschrift BMC Musculoskeletal Disorders.
Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2907316/

De studie concludeerde dat krillolie-deeltjes en ontsteking bij muizen helpt voorkomen. Verder onderzoek is echter nodig om het verband tussen krillolie en een vermindering van artritissymptomen bij mensen te onderzoeken.

4. Bevordert het gezichtsvermogen

Omega-3-vetzuren spelen een belangrijke rol bij het gezond houden van onze ogen. Deze zekerheid is een cruciaal onderdeel van ons netvlies. Studies tonen aan dat omega-3 kan helpen bij het voorkomen van maculadegeneratie, een veelvoorkomende oogaandoening die samenhangt met leeftijdgerelateerde verslechtering van het gezichtsvermogen.
Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24557349/

Aangezien krillolie een van de beste bronnen van omega-3-vetzuren is, draagt ​​de consumptie ervan bij aan het welzijn van onze ogen.

5. Overvloedige antioxidanten

Elke dag worden onze cellen blootgesteld aan oxidatie, wat leidt tot het vervalproces. Antioxidanten gaan deze oxidatie tegen en helpen de cel veroudering te vertragen. Krillolie is een waardevolle bron van antioxidanten die je cellen kunnen beschermen tegen oxidatieve schade.

6. Een verlaagd risico op hart- en vaatziekten

Een verlaagd risico op hartziekten wordt mogelijk gemaakt door antioxidanten, die bijdragen aan het behoud van een gezond hart. Krillolie biedt echter extra voordelen bij het voorkomen van hartziekten dankzij de omega-3-vetzuren.

Omega-3-vetzuren spelen namelijk een belangrijke rol bij:

– Behoud van een gezonde bloeddruk,
– Voorkomen van de vorming van bloedstolsels,
– Vermindering van het voorkomen van plaque in de aderen.
– Gezond geheugen.

Omega 3 vetzurenAl deze factoren dragen bij aan een gezond hart en vatenstelsel. Daarom kan krillolie een belangrijke rol spelen bij het handhaven van een optimale gezondheid van hart en bloed.

7. Ongemakken bij de menstruatie cyclus

Krillolie kan bijkomend voordeel zijn voor vrouwen die lijden aan menstruatiepijn en PMS (premenstrueel syndroom). Het is vastgesteld dat dit ongemakken effectief kan verminderen, zoals blijkt uit een onderzoek waarbij proefpersonen significante minder pijnstillers nodig hadden. Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12777162/

vrouw op de bank met buikpijn
vrouw op de bank met buikpijn

8. Gezond en slank lichaam

Verder draagt ​​krillolie bij het bereiken van een gezond en slank lichaam. Dit wordt een gevolg van de invloed van omega-3-vetzuren op de regulering van het hormonale systeem. Ze onderdrukken indirect de eetlust en ontmoedigen vetopslag.
Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12777162/

Waar moet je op letten wanneer je krillolie besteld?

Waar je op moet letten wanneer je krillolie capsules bestelt.

  1. Koop alleen pure Antarctische krillolie
  2. Kies voor zuivere krillolie met Astaxanthine zoals van LivingGreens met certificaat
  3. Krillolie met minimaal 150mg fosfolipiden.
  4. Kies voor gecertificeerde Krillolie

Facebook Reacties

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Latest Blog

Acne behandeling

Wat kun je het beste doen om acne te behandelen? Op slimme weetjes ontdek je meer.

Tips Category

0 Comments