Hydraterende handcrème

Alles wat je moet weten over Ambachtscrème

Alles wat je moet weten over Ambachtscrème

 

Zoals de meeste mensen denk je waarschijnlijk aan een vocht inbrengende crème als een luxe-artikel – iets dat je alleen gebruikt als je huid droog aanvoelt. Maar een vocht inbrengende crème zou een onderdeel van je dagelijkse routine moeten zijn, ongeacht je huidtype. In deze blogpost leggen we uit wat een uitzonderlijke product deze ambachtscrème is en waarom het van cruciaal belang voor je huid is. Bovendien zullen we een licht werpen op verschillende ingrediënten en hun functie. Dus lees verder voor meer informatie.

handcreme in de zorg

Ambachtscrème is een vocht inbrengende crème die wordt gebruikt om de droge en ruwe huid te behandelen. Het kan worden aangebracht op het gezicht, handen, body en voeten. Deze crème is samengesteld uit aloë vera, teunisbloemolie, echinacea en vitamine E en is perfect voor de ruwe, droge, gevoelige en rode huid, omdat hij helpt het vochtgehalte te herstellen en verdere uitdroging te voorkomen. Bovendien is deze crème goed te gebruiken om overmatig eelt op handen en voeten te verminderen.

 

Hieronder bespreken we elk ingrediënt in detail en zien hoe het essentieel is voor onze huid.

 

Aloë Vera

aloe vera druppels

Aloë Vera is één van de oudste en meest veelzijdige medicinale planten. Al eeuwenlang wordt het gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen, van brandwondjes, zonnebrand, insectenbeten en huiduitslag. De laatste jaren is Aloë Vera ook populair geworden als natuurlijk huidverzorgingsingrediënt. Het is verrijkt met vitaminen, mineralen en antioxidanten, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die de structuur van hun huid willen verbeteren.

Wat heeft aloë vera onze huid te bieden?

 

 1. Het bevat een gel-achtige substantie die rijk is aan vitaminen en mineralen, en deze gel heeft verkoelende en verzachtende eigenschappen. Wanneer het plaatselijk op de huid wordt aangebracht, kan het helpen om roodheid te verminderen. Bovendien heeft aloë vera antimicrobiële eigenschappen. Als u een kleine zonnebrand of huidirritatie heeft opgelopen, kan het aanbrengen van aloë vera gel helpen het genezingsproces te versnellen.
 2. Aloë vera kan ook helpen bij de behandeling van droge huid en overmatig eelt. De gel helpt de geïrriteerde huid te verzachten en het vochtgehalte te herstellen.
 3. De heldere gel van de aloë plant bevat talrijke bestanddelen die doeltreffend zijn bij de behandeling van pigmentvlekken, striae en acne. Aloïne, een bestanddeel van de aloë gel, kan pigmentvlekken lichter maken door de melanineproductie te remmen. Ook is aangetoond dat aloë vera gel striae vervaagt door de productie van collageen te verhogen en de huid te helpen herstellen.
 4. Aloë vera bestaat voor 96% uit water en is zeer hydraterend. Het kan helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Bovendien bevat aloë vera verbindingen zoals vitamine C en E, die bekend staan om hun antioxiderende eigenschappen. Deze antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, wat resulteert in een jeugdiger uiterlijk. Plaatselijk aangebracht kan aloë vera helpen om de verouderde huid er beter uit te laten zien.

 

Teunisbloemolie

teunisbloempje

Teunisbloemolie wordt gewonnen uit de zaden van de bloem die ‘s nachts bloeit. Teunisbloemolie is al eeuwenlang een natuurlijke remedie tegen diverse kwalen. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om huidaandoeningen te behandelen. Bovendien is het een essentieel ingrediënt in de ambachtcrème. Dus laten we eens kijken hoe dit ingrediënt onze huid helpt.

 

 1. Degenen die bekend zijn met teunisbloemolie weten dat het vaak wordt gebruikt om de hydratatie van de huid te verbeteren. Echter, deze olie kan ook gunstig zijn voor mensen die geen specifieke huidaandoening hebben. Teunisbloemolie is zeer rijk aan essentiële vetzuren, die helpen om de huid gehydrateerd en soepel te houden. Bovendien helpt deze olie de elasticiteit van de huid te verhogen, waardoor deze beter bestand is tegen beschadiging. Bovendien kan teunisbloemolie een doeltreffende manier zijn om de algemene gezondheid van de huid te verbeteren. Voor uitzonderlijke resultaten moet het dagelijks rechtstreeks op de huid worden aangebracht.
 2. Teunisbloemolie is afkomstig van de zaden van de teunisbloemplant. Meer recentelijk heeft teunisbloemolie aan populariteit gewonnen als een anti-verouderingsbehandeling. Onderzoek heeft aangetoond dat het kan helpen rimpels en fijne lijntjes te verminderen en jeukende, droge en geïrriteerde huid te kalmeren. Omdat teunisbloemolie zo verrijkt is met essentiële vetzuren, helpt het de natuurlijke vocht barrière van de huid in stand te houden en uitdroging te voorkomen. Om deze redenen is teunisbloemolie een uitstekende aanvulling op elke huidverzorgingsroutine.
 3. Zoals iedereen weet die ooit last heeft gehad van acne, kunnen puistjes frustrerend en gênant zijn. Het goede nieuws is dat teunisbloemolie kan helpen om de talgproductie te reguleren, bestaande puistjes te behandelen, en toekomstige puistjes te voorkomen. Teunisbloemolie zit ook vol met omega-6 vetzuren, die helpen om de talgproductie onder controle te houden. Bovendien kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen van teunisbloemolie helpen de roodheid en zwelling te verminderen die gepaard gaan met puistjes. Tenslotte kan teunisbloemolie helpen poriën te ontstoppen en de vorming van nieuwe puistjes te voorkomen. Breng voor het slapen gaan een paar druppels teunisbloemolie aan op een schone huid voor het beste resultaat.

Echinacea

echinacea

Echinacea, ook bekend als de paarse coneflower, is een mooie en winterharde bloem die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Ze is bekend om haar huidverzorgende eigenschappen en wordt al eeuwenlang door inheemse volkeren gebruikt. Tegenwoordig is echinacea een van de populairste huidverzorgingsingrediënten op de markt. Het is bijvoorbeeld een essentieel ingrediënt in ambachtelijke crème. Bovendien is aangetoond dat echinacea ontstekingsremmende en antioxiderende effecten heeft. Met zoveel potentiële voordelen, is het geen wonder dat deze veelzijdige plant een populaire keuze is onder kruidendokters en gezondheidsbewuste personen.

 

Laten we eens bespreken in hoeverre het essentieel is voor de huid.

 

 1. Echinacea is een bloeiende plant die al eeuwenlang medicinaal wordt gebruikt. De moderne wetenschap is begonnen de geheimen van deze plant te ontsluieren, en recente studies hebben aangetoond dat het kan helpen om de collageenproductie te stimuleren. Collageen is een essentieel eiwit dat helpt om de huid er stevig en soepel uit te laten zien. Ons lichaam produceert minder collageeneiwitten naarmate we ouder worden, wat leidt tot rimpels en een verslapte huid. Echinacea-extract kan helpen dit effect tegen te gaan door de collageenproductie te stimuleren. Daarnaast is echinacea ook een krachtige antioxidant, die de huid helpt te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Als gevolg hiervan kan deze bescheiden plant een vitale rol spelen bij het jong en gezond houden van de huid.
 2. Echinacea is een natuurlijke bron van antioxidanten en vitamine C en E, die kunnen helpen om het lichaam te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Bovendien is de plant een goede bron van hydratatie.
 3. Omdat echinacea een uitstekende bron van antioxidanten is, kan het bovendien helpen de huid te verhelderen en de natuurlijke vochtvasthoudende factoren van de huid te stimuleren.

 

Vitamine E

vitamine e druppel

Vitamine E is een populair ingrediënt in onze huidverzorgingsproducten ambachtelijke crème, maar heeft vele andere toepassingen. Dus laten we bespreken hoe het van vitaal belang is voor de huid.

 

  1. De huid is het grootste orgaan van het lichaam, en het vervult een verscheidenheid aan essentiële functies. De huid helpt onder andere bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, het beschermen tegen infecties en het voorkomen van uitdroging. De huid speelt ook een belangrijke rol bij schoonheid; velen streven naar een gezonde, stralende teint. Eén manier om een gezonde huid te bereiken is ervoor te zorgen dat ze goed gehydrateerd is. Vita E helpt te voorkomen dat de huid vocht verliest, en het heeft ook antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen de huid te beschermen tegen schade. Als gevolg hiervan kan het opnemen van Vita E in je huidverzorgingsroutine je helpen een gezonde, mooie huid te krijgen.
  2. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine die een essentiële rol speelt in het behoud van de gezondheid van onze huid. Het doet dit door onze cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door de ultraviolette stralen van de zon. Ultraviolette straling kan leiden tot de vorming van vrije radicalen, die de celmembranen kunnen beschadigen. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van rimpels, droogte en andere tekenen van veroudering. Vitamine E helpt deze vrije radicalen te neutraliseren en onze cellen te beschermen tegen beschadiging. Bovendien helpt vitamine E de genezing te bevorderen en kan het zelfs helpen littekens te verminderen. Om deze redenen is het essentieel om voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E in uw dieet op te nemen of om een plaatselijk vitamine E-supplement op uw huid te gebruiken. Ook een uitgebreid serum voor het gezicht kan wonderen doen.
  3. Vitamine E staat er ook om bekend de huid te verzachten en glad te maken. Dit maakt het een verplicht ingrediënt voor mensen die op zoek zijn om het uiterlijk van hun huid te verbeteren.

Ons product ambachtelijke crème heeft al deze ingrediënten aloë vera, teunisbloemolie, echinacea, en vitamine E.

 

Het is veelbelovend in het hydrateren van de huid en houdt het gezond. Het heeft ook ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen waardoor het ideaal is voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen.  Bovendien kan de crème ook helpen rimpels en fijne lijntjes te verminderen in samenwerking met vitamine c serum van LivingGreens.

 

Het is een 3-in-1 crème voor handen, lichaam en voeten. Breng gewoon een kleine hoeveelheid van de crème aan op de aangetaste zone en masseer het zachtjes in. Voor uitzonderlijke resultaten, gebruik het twee keer per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds.

 

Conclusie

 

Ambachtscrème vochtinbrengende crème heeft een samenstelling van Aloë Vera, Teunisbloemolie, Echinacea en Vitamine E. Deze crème wordt gebruikt voor droge en ruwe handen, voeten en huid. Een 3 in 1 crème die ook als gezichtscrème kan worden gebruikt. Dus, als u op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve manier om uw huid te verzorgen, dan is onze ambachtelijke crème het proberen waard. Kijk voor meer informatie op: www.ambachtscreme.nl

dr.Fayyaz Afzal

References

 

Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. (2008). Aloe vera: A short review. Indian Journal of Dermatology53(4), 163. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785

‌Bayles B;Usatine R. (2013). Evening primrose oil. American Family Physician80(12). https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20000302/

Clarke, M. W., Burnett, J. R., & Croft, K. D. (2008). Vitamin E in Human Health and Disease. Critical Reviews in Clinical Laboratory Sciences45(5), 417–450. https://doi.org/10.1080/10408360802118625

Barrett, B. (2003). Medicinal properties of Echinacea: A critical review. Phytomedicine10(1), 66–86. https://doi.org/10.1078/094471103321648692

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimmeweetjes