Ingrediënten in de spotlight: Jojoba slimmeweetjes

by | Jan 9, 2024 | 0 comments

 [ad_1]

Wat is jojoba?

Jojoba ook wel geitennoot of hertennoot genoemd, is een  struik afkomstig uit de Sonorawoestijn van Noord -Amerika. Het is een meerjarige, groenblijvende struik die wel 15 voet lang kan worden. De bladeren zijn klein en ovaal, met een grijsgroene kleur. De bloemen zijn klein en geel en de vrucht is een kleine, ovale noot. Jojoba-planten kunnen tot 5,5 meter hoog worden en zijn zeer droogtetolerant, omdat ze kunnen groeien in regio’s met slechts 7,5 cm jaarlijkse regenval. De olie geproduceerd door jojobazaden is voor medicinale doeleinden gebruikt door inheemse volkeren van de Sonorawoestijn, waaronder de O’odham volkeren, eeuwenlang.

Wat zijn jojoba-kralen?

Jojoba-kralen zijn kleine, ronde kralen gemaakt van de zaden van de  jojoba-plant, die in veel cosmetische producten worden gebruikt. Ze worden vaak gebruikt in cosmetische producten, zoals gezichtsscrubs en reinigingsmiddelen, omdat ze zacht zijn voor de huid en helpen vuil en olie te verwijderen zonder irritatie te veroorzaken. Jojoba-kralen zijn horizontaal biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Jojoba-kralen zijn zowel de meest huidvriendelijke als de meest milieuvriendelijke vorm van fysieke Ex folianten op de markt.

jojoba crème

jojoba crème

Wat zijn de voordelen van jojoba-olie voor huid en haar?

Deze bijzondere Jojoba-olie is rijk aan vitamine A, E en D, maar ook aan antioxidanten en vetzuren, wat betekent dat dit ook zo is uitstekend voor het voeden en beschermen huid, haar en lippen. olie is van nature ook antibacterieel, ontstekingsremmend en schimmelwerend en kan op elk huidtype worden gebruikt. Jojoba-olie is een natuurlijke bevochtiger, wat betekent dat het helpt vocht aan te trekken en vast te houden. Dit kan het uiterlijk en de textuur van droogheid helpen, broos haar te verbeteren en kan ook roos helpen voorkomen. 

Jojoba-kralen zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal dat lijkt op het talg van de huid, waardoor ze minder snel irritatie veroorzaken dan andere soorten exfoliërende kralen. Zij zijn de meest huidvriendelijke vorm van fysieke exfolianten, en ze zijn volledig biologisch afbreekbaar en
Hun bolvorm zorgt ervoor dat ze geen micro-scheurtjes op de huid achterlaten zoals sommige andere vormen van fysieke exfolianten doen, wat betekent dat ze je huid nooit zullen beschadigen.
Bovendien zijn jojoba-kralen, in tegenstelling tot plastic microkralen volledig biologisch afbreekbaar.

Exfoliëren of niet exfoliëren?

Veel mensen vermijden fysieke exfolianten uit angst hun huid te beschadigen door micro-scheurtjes.

[ad_2]

0 Comments

Geef een reactie

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial