Gezondheid, warming-up en blessurepreventie slimmeweetjes

by | jan 12, 2024

Onmiddellijk beginnen met een rigoureuze training kan verleidelijk zijn, omdat de tijd beperkt is. Vaak wordt echter over het hoofd gezien dat een warming-up een fundamentele stap is bij het voorbereiden van uw spieren en het voorbereiden van uw lichaam vóór de training.
Stel je voor dat je een trainingsroutine begint met koude spieren. Het gaat niet alleen om het waardevolle van de bloedcirculatie; de kans op blessures en het voorkomen van gewrichtsproblemen neemt alleen maar toe.

blessure

blessure

Voordelen van opwarmen

De voordelen van opwarmen zijn talrijk. Wanneer je spieren door een warming up zijn opgewarmd bereikt u een verhoogde flexibiliteit, die als een preventief maatregel, overmatige belasting van uw spieren, pezen en gewrichten kan voorkomen.
Bovendien bereidt deze geleidelijke toename van de flexibiliteit uw cardiovasculaire systeem voor op de extra stress die gepaard gaat met fysieke inspanning.

Met verwarmde spieren bereikt u een verhoogde flexibiliteit, die krachtige als een preventieve maatregel tegen overmatige belasting van uw gewrichten, pezen en ligamenten. Bovendien bereidt deze geleidelijke toename van de flexibiliteit uw cardiovasculaire systeem voor op de extra stress die gepaard gaat met fysieke inspanning.

warming up

warming up

Met een goede warming-up kunt u de voordelen van uw training maximaliseren. Het speelt een cruciale rol bij het voorkomen van gewrichtsblessures en het oplossen van het bereiken van uw optimale bewegingsbereik. Bovendien is de opwarmfase essentieel voor herstel na de inspanning. Opmerkelijk genoeg verlicht het de pijn en stijfheid die vaak wordt ervaren na een zware training.

Wat gebeurt er met je lichaam als je deze opwarmt door een warming-up?

Wanneer je dat doet een warming-up Voordat u begint met trainen, zijn hier de feitelijke mechanismen en veranderingen die met uw lichaam plaatsvinden:

1. Verhoogde bloedstroom:

– Wanneer u opwarmt, verhoogt uw lichaam de bloedtoevoer naar uw spieren. Hierdoor worden zuurstof als een injectie naar de spiercellen gebracht, die essentieel zijn voor de spierfunctie en energieproductie.

– Een overtollige bloedstroom helpt ook bij het verwijderen van afvalproducten, zoals melkzuur, die zich tijdens het sporten kunnen ophopen en vermoeidheid kunnen veroorzaken.

 

2. Verhoogde spiertemperatuur:

– Door je spieren op te warmen, wordt hun temperatuur verhoogd, waardoor ze soepeler en elastischer worden.

– Dit vermindert het risico op spierverrekkingen en blessures door de spieren beter te maken tegen uitrekken en scheuren.

– Een pijnlijke spiertemperatuurverbetering ook de spiercoördinatie en reactietijd.

3. Verbeterde flexibiliteit:

– Door een warming-up vergroot je de flexibiliteit van je spieren en bindweefsel, zoals pezen en ligamenten.

– Dit maakt het praktisch om oefeningen uit te voeren met een volledig bewegingsbereik, waardoor het risico op blessures wordt verminderd en de hoeveelheid prestaties wordt verbeterd.

4. Verhoogde spierefficiëntie

– Door op te warmen kunnen je spieren beter werken door de hoeveelheid energie die ze nodig hebben om kracht te produceren te verminderen.

– Dit betekent dat je tijdoefeningen kunt doen zonder zo snel moe te worden.

5. Verbeterde prestaties:

– Een goede warming-up kan uw totale prestaties tijdens het sporten of sporten verbeteren.

– Door de bloedstroom, spiertemperatuur, flexibiliteit en spierefficiëntie te verhogen, bereid een warming-up uw lichaam voor op de lichamelijke eisen van de activiteit, waardoor u het risico op blessures kunt verminderen.

6. Verminderd risico op letsel:

– Een goede warming-up kan het risico op spierverrekkingen, en andere blessures enorm verminderen door je spieren voor te voorbereiden op de belasting van de training.

– Het helpt plotselinge en overmatige rek van de spieren te voorkomen.

7. Verbeterde coördinatie en reactietijd:

– Een warming-up kan uw coördinatie en reactietijd verbeteren door de communicatie naar uw spieren te verbeteren.

– Dit kan met name gunstig zijn voor sporten waarbij snelle bewegingen en nauwkeurige aanpassingen vereist zijn, zoals basketbal, voetbal en tennis.

8. Psychologische voorbereiding:

– Een warming-up kan ook psychologische voordelen bieden, omdat je geest voorbereidt op de krachtige en mentale eisen die voldoende met zich meebrengt.

Hoe kunt u uw lichaam het beste opwarmen?

* Doe een warming-up van 10 tot 30 minuten vóór je training.

* Doe een cool-down gedurende dezelfde tijd na je training.

* Begin langzaam en verhoog geleidelijk uw gewelddadig.

* Haal diep adem tijdens je training.

* Gebruik een spier- en gewrichtscrème om uw spieren op te warmen

Hoe kunnen supplementen helpen?

Supplementen vormen een uitstekend middel om de gezondheid van de gewrichten te versterken en essentieel onmisbaar te leveren na zware krachtige activiteit.
Om optimale resultaten te bereiken, is het absoluut noodzakelijk om het comfort, de mobiliteit en de flexibiliteit aan te vullen. Supplementen op basis van Glucosamine, MSM, Chondroïtine, Duivelsklauw, Kurkuma en collageen zijn zeer breed georiënteerd en goed inzetbaar bij uw ouder wordende gewrichten. Om de energie op peil te houden en oxidatie tegen te gaan mag een breed geformuleerde multi vitaminen & mineralen met antioxidanten niet ontbreken bij uw dagelijks inspanningen.

Facebook Reacties

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

0 Comments