Hoe u uw vitamine D-niveau op peil kunt houden tijdens het koude seizoen – slimmeweetjes

by | Jan 18, 2024 | 0 comments

Voorkom een ​​vitamine D-tekort

Tijdens de warmere maanden kunnen we vitamine D creëren dat wordt veroorzaakt door te weinig zonlicht.
Deze niveaus nemen echter af tijdens de herfst en winter als gevolg van factoren als het dragen van kleding, beperkte zonlicht
en veroudering. Mensen in regio’s als Scandinavië zijn bijzonder vatbaar voor vitamine D-tekort.

Vitamine D speelt een cruciale rol bij de opname van calcium en fosfor in het lichaam, waardoor een normale botmineralisatie onmogelijk wordt. Het draagt ​​ook bij aan gezonde tanden, spierfunctie en een robuust immuunsysteem, waardoor we virussen en ziekteverwekkers kunnen bestrijden.
Vit D3 voeding

Vit D3 voeding

 
 

Hoeveel vitamine D is nodig in de wintermaanden?

Volgens de Deense Food and Drug Administration wordt de dagelijkse inname van vitamine D 5 μg van 200 IE aanbevolen voor zowel kinderen als volwassenen. Personen ouder dan 70 jaar lopen echter een groter risico op vitamine D-tekort en krijgen Botproblemen. Daarom kan voor deze leeftijdsgroep een hogere ADH nodig zijn is 75mcg per dag een advies om in te nemen.

*Neem contact op met uw arts voordat u meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid consumentert.

Hoe krijgen we het binnen?

Vitamine D, ook wel de ‘zonnevitamine’ genoemd, wordt van de natuur in de huid aangemaakt bij blootstelling aan zonlicht. Maar zelfs tijdens de koudere maanden kunnen personen via voedingsbronnen een optimaal vitamine D-gehalte behouden. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D bevatten vette vis zoals makreel, tonijn en sardines, maar ook eieren, champignons, verwerkte zuivelproducten en niet-zuivelalternatieven. 

visolie

visolie

Moeten we supplementen nemen?

Ondanks dat je als consument een gezond en uitgebalanceerd dieet rijk is aan vette vis, eieren, vlees, zuivelproducten en verwerkte producten tot je neemt, kan het een uitdaging zijn om uitsluitend via een dieet aan de vitamine D-behoefte te voldoen.

Daarnaast worden visoliecapsules ook aan geraden om te slikken.

Daarom wordt het aanbevolen om vitamine D aan te vullen, in combinatie met een uitgebalanceerd dieet, om voldoende inname van deze essentiële voedingsstof te beschermen. 

Vitamine D3

Jouw vitamine D3 in één capsule!

Met 75 mcg vitamine D per capsule kan dit vitamine D3-supplement de optimale ondersteuning bieden waar uw spieren, botten en immuunsysteem naar verlangen. Deze ingewikkeld zorgvuldig gekozen capsule zorgt ervoor dat u precies de hoeveelheid vitamine D binnenkrijgt die u nodig heeft om gezond en sterk te blijven.

 

0 Comments

Geef een reactie

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial